Калуські молодорухівці вшанували пам’ять генерала Чупринки

Калуські молодорухівці вшанували пам’ять генерала Чупринки

5 березня 1950 року стало трагічною сторінкою в історії українського національно-визвольного руху ХХ століття, адже в цей день віддав своє життя у боротьбі за вільну Україну головнокомандувач УПА, Герой України Роман Шухевич. Діяльність цієї видатної людини, справжнього лицаря духу, стала знаковою для багатьох українців тоді і залишається такою дотепер. Тому для нас – покоління, яке живе вже у незалежній Україні – вшанування таких діячів як Роман Шухевич є можливістю у такий незначний спосіб висловити їм свою вдячність за все, що вони досягли. З огляду на це, новостворений осередок Молодого Народного Руху у Калуській гімназії у суботу, 5 березня, провів вишкіл у лісі ж/м “Підгірки”, чим вони і розпочали свою діяльність.

1

Юнаки та дівчата, зібравшись гуртом, знайшли комфортну місцину, яка стала тереном для проведення вишколу. На початку програми голова Калуської організації “Молодий Народний Рух” Роман Пілецький розказав та продемонстрував як правильно розкласти багаття за допомогою кресала та трута. Звісно, не у всіх вийшло з першого разу, проте кожному було доволі цікаво власноруч вибивати іскри та підпалювати мішковину.

Далі заступник голови організації Назар Лозинський провів для молоді практичний вишкіл, що передбачав біг по горбистій території, розказав як правильно та без шкоди для власного здоров’я пересуватись у хащах та лісових нетрях. Опісля молодорухівці мали змогу повправлятись у стрільбі із пістолета. Звичайно ця частина здалась усім найцікавішою і серед учасників був проведений своєрідний міні-турнір зі стрільби.

3 (1)

Завершився вишкіл гутіркою, присвяченою розрізненню таких важливих понять як “патріотизм”, “націоналізм” та “шовінізм”, так як зараз у медійному просторі є присутніми багато спекуляцій на ці теми і попросту викривлення таких базових для кожного патріота України речей. Потім усі учасники вишколу смачно пообідали, адже смажили картоплю на вогні та варили лісовий чай під спів повстанських пісень.

4

Розмірковуючи над тим, що смерть видатного генерал-хорунжого Романа Шухевича таки не була даремною, учасники вишколу вшанували полеглого героя хвилиною мовчання. Члени осередку Калуської гімназії одностайно визнали, що захід став хорошим стартом для початку діяльності осередку. Бажаємо їм наснаги та визначних успіхів у майбутньому!

Прес-центр Калуського осередку ВГО “Молодий Народний Рух”

Немає коментарів

Написати коментар