У Сумах студенти вчилися впливати на владу та адміністрацію ВНЗ

У Сумах студенти вчилися впливати на владу та адміністрацію ВНЗ

Студентів Сумщини та Харківщини вчили комунікаціям з адміністрацією ВНЗ та органами місцевого самоврядування. Тренінг відбувся 18-19 червня на базі відпочинку «Сонячна галявина». Основне завдання та мета виїзду – це допомогти активістам лобіювати власні ініціативи в рамках університету і навіть поза ним. Шістнадцять учасників тренінгу не тільки слухали, а й виконували практичні завдання: створювали проект, вчились говорити та аргументувати, а також «приміряли ролі» міського голови, ректора ВНЗ та редактора газети.

спаляна1ggc

«Це чудова можливість навчитись не лише говорити із адміністрацією, а й просувати інтереси студентів, для того, щоб їх почули. Я дуже вдячна організаторам, що запросили мене, бо тепер знаю, як зможу відмінити трудовий семестр в університеті» – говорить Аліна Гаруст, одна із учасниць.

СПляна2MAw
Організаторами тренінгу була Всеукраїнська громадська організація «Молодий Народний Рух». За словами Андрія Рибалка, голови МНР, цей проект стартував ще в лютому. Спочатку це була серія тренінгів «Аналіз бюджетів та міст» у шести областях: Сумська, Харківська, Тернопільська, Полтавська, Львівська, Івано-Франківська. Тепер йде блок тренінгів, як вплинути на адміністрацію університету та адвокаційна кампанія. Суми – це лише перше місто, в цьому циклі. Важливо вчити та розвивати студентів, бо саме вони є рушійною силою в країні.
Сонячна поляна74O_8
Із новими знаннями та ідеями, учасники тренінгу зможуть розвивати свій ВНЗ. Але не лише в університеті можна використовувати отримані знання. Мистецтво комунікації потрібно всюди, адже постійні переговори та дискусії  оточують студентів і поза стінами університету. Залишається лише практикувати ці навички та вдосконалювати їх.

Таміла Кошман

Немає коментарів

Написати коментар