У Сумах вшанували пам’ять Героїв Крут

У Сумах вшанували пам’ять Героїв Крут

29 січня українці вшановують 99-ту річниця Бою під Крутами. Ця подія стала символом героїзму української молоді, яка стала на захист молодої Української Народної Республіки. Завдяки подвигу наступ ворога було тимчасово зупинено, здійснено організований відступ, руйнуючи за собою колії і мости, а керівництво УНР змогло укласти міжнародні угоди, щоб зберегти державність.
29 січня в Сумах представники Молодого Народного Руху спільно з Молодіжним націоналістичним конгресом організовули забіг пам’яті Героям Крут, щоб хоч на секунду відчути як почували себе мужні молоді хлопці в цей зимовий день 99 років тому. забіг1f4fD6Usec
Забіг почався на головній площі міста та проходив центральними вулицями, фінішували ж вони на вулиці Героїв Крут, де сьогодні урочисто відкрили меморіальну дошку присвячену Бою під Крутами та загиблим в ньому хлопцям.

крути2R51givjc
Також в день пам’яті у Сумському міському Центрі Дозвілля Молоді відбувся перегляд документального кіно про ці події.

P1250014
Допоки ми пам’ятаємо і шануємо героїв які загинули за нашу країну, вони не вмирають, вони живуть з нами і дають мужність наслідувати їхній прикладу жертовності за рідну країну!

Прес-центр Сумської ОО МНР

Немає коментарів

Написати коментар