В Лубнах презентували проект “Обличчя Незалежності”

В Лубнах презентували проект “Обличчя Незалежності”

Сьогодні, в Лубенській центральній районній бібліотеці ім. В. Малика, відбулась презентація проекту  «Обличчя Незалежності». Короткометражний фільм та книга створені в рамках інформаційно-просвітницького проекту «Обличчя незалежності», який реалізувала Всеукраїнська громадська організація «Молодий Народний Рух» за підтримки Міністерства молоді та спорту України.

 

– Висвітлення складності боротьби за незалежність України стало головною ідеєю створення книги. Треба було донести читачеві ідею, що це сталося не випадково, а завдяки зусиллям сотні тисяч людей. Коли нам говорять,  що незалежність України впала на нас несподівано, це не правда. Це був історичний процес, у витоків якого стояло дуже багато людей і нам пощастило записати їх історію боротьби, – зазначив на презентації голова лубенського осередку ВГО «Молодий Народний Рух», Максим Паляниця.

 

До числа 50-ти історій людей, які боролися за суверенітет і соборність України, увійшли спогади трьох лубенців – Івана Васильовича Єременко, Олександра Антоновича Куземського та Володимира Івановича Гриня. Інтерв’ювання лубенців – героїв книги – проводили члени місцевого осередку ВГО «Молодий Народний Рух».

 

– Я уявляв майбутнє України як прихід до влади патріотичних сил, однак на виборах в 90-х їм повірили не більше 30%. Тому маю прохання до молоді продовжити нашу боротьбу і досягти повного успіху – закликав, присутній на презентації, герой книги Іван Васильович Єременко.

 

Прочитати про боротьбу пересічних людей на шляху до Незалежності можна в Лубенській центральній районній бібліотеці ім. В. Малика, куди гостинно запрошує її директор Валентина Іванівна Сьомак.

Немає коментарів

Написати коментар