“Битва за свободу”: фільм, який надихнув калуських молодорухівців

“Битва за свободу”: фільм, який надихнув калуських молодорухівців

Що спонукає християнина взяти зброю та піти відстоювати свою віру? Чи вартує віра вашого життя? У сучасному світі, в якому іде тотальний наступ на всі християнські цінності, ці питання стають все актуальнішими та гострішими. Україна не є винятком, і нещодавні події у Львові тільки зайвий раз підтверджують це. Тому важливим є глибше ознайомлення із історією боротьби християн в ім’я своєї віри.
З цією метою у неділю, 20 березня, у штабі Калуської організації Молодого Народного Руху було проведено показ захопливої та відвертої американської кінострічки “Битва за свободу”. Дія кінокартини розгортається в 1920-і роки. У Мексиці спалахує збройний конфлікт: права Католицької Церкви в цій країні були суттєво обмежені, тиск досяг свого апогею. Католики вирішили відстоювати свою віру і організували збройний рух опору, учасники якого йшли в бій із гаслом «Слава Христу-Царю та нашій Матері Марії Ґваделупській!». Вони називали себе «крістерос» (від Cristo – Христос).

2
На початку із коротким вступним словом виступив перший заступник голови Всеукраїнської організації «Молодий Народний Рух» Олег Савка, який спонукав присутніх задуматися над простим питанням: а на що я готовий піти кожен заради відстоювання власної віри?

3 (1)
Без перебільшення слід зазначити, що фільм вражає, адже він про щось таке знайоме кожному патріотові та, передусім, християнинові – про любов до ближнього, про віру у Бога та Його Волю, про надію, що ніколи не згасає у людський серцях. Головні персонажі – це щирі та ревні християни, а тому готові йти до останнього заради своєї віри, заради мирного, вільного та світлого майбутнього своїх нащадків.
Переглянувши цю кінострічку, молодь була приголомшена. Багатьом на очі навертались сльози, адже висвітлена тема не змогла залишити байдужим жодного. Одна із глядачів, Яна Гаврилів стверджує: «Коли дивишся цей фільм розумієш, що кожен народ повинен виборювати оте своє право на свободу. У душу глибоко вкарбовуються слова: «Вони померли за нас, за нашу віру». Саме тому по завершенню стрічки так важко було стримати ридання. Переконана, що цей фільм має стати дуже популярним зараз, так як вчить як пожертвувати останнім – своїм життям, задля найвищої ідеї!»
Після перегляду відбулося обговорення фільму, під час якого присутні висловили свої думки щодо подій, які описані у кінострічці, навели паралелі із нашої сучасної історії. В серцях у кожного залишалася фраза, сказана героєм фільму падре Христофером: «Хто ти, якщо не відстоюєш то, в що віриш?»

Прес-центр Калуської МО «Молодий Народний Рух»

Немає коментарів

Написати коментар