Вечір пам’яті В’ячеслава Максимовича Чорновола в Черкасах

Вечір пам’яті В’ячеслава Максимовича Чорновола в Черкасах

10313476_1547890505427695_6127598518868847943_n
 
16 грудня 2014 року в приміщенні Черкаського Обласного Краєзнавчого музею за ініціативою активістів Черкаського Обласного Осередку “Молодий Народний Рух” було проведено Вечір пам’яті В’ячеслава Максимовича Чорновола. Такий захід членами МНР проводиться вже не вперше.
 
Захід був приурочений до дня народження нашого видатного українця, діяча руху опору проти зросійщення та національної дискримінації українського народу, політичного в’язня СССР, що провів 17 років в таборах та героя України – В’ячеслава Максимовича Чорновола.
 
Який був ініціатором Декларації про державний суверенітет України та акту проголошення Незалежної України! Чорновіл – одна із найвизначніших постатей в історії України, уродженець Черкащини пройшовши всі тяжкощі тоталітарного режиму ссср, не боячись нового покарання від “комуняк” все знову і знову ставав на шлях захисту українського народу! Одною з найскорботніших нот незалежної України стало підступне та жорстоке вбивство В’ячеслава Максимовича. Яке замасковане бандою у владі, що переслідувала лише владу, гроші та власні користі.
На заході присутні мали змогу ознайомитися з цікавою та змістовною експозицією, присвяченою відомому земляку (В.М. народився в с. Єрки, Катеринопiльського р-ну, Черкаської обл.), послухати соратника і побратима В’ячеслава Максимовича – Віталія Олександровича Вахнія, переглянути фільм про життя, громадську та політичну діяльність Чорновола.
 
Ініціативу активістів підтримали також і викладачі ЧНУ ім. Б. Хмельницького – Присяжнюк Ю. П. та Масненко В. В.

Немає коментарів

Написати коментар