Археологічна експедиція на Черкащині.Що цікавого розкопали молодорухівці?

Археологічна експедиція на Черкащині.Що цікавого розкопали молодорухівці?

Впродовж 7 днів активні Черкаські молодорухівці брали участь у шурфуванні новоствореного Черкаського міського археологічного музею Середньої Наддніпрянщини поблизу с. Новоселиця Чигиринського району. МНРівці залюбки відгукнулись на заклик дирекції музею та долучились до експедиції в якості волонтерів.
“Для нашого осередку цей захід був напрочуд важливим. Вже п’ять років ми співпрацюємо з Черкаською Лісостеповою археологічною експедицією. Цьогоріч звісно не відмовили в допомозі”, – розповідає голова Черкаської організації МНР Павло Прибіш. Дисципліна в таборі була відповідна. Кожного дня підйом о шостій ранку, півгодини на особисту гігієну, потім сніданок, і вже о 8:00 учасники табору вирушали на шурф.
“Погода не сприяла, адже за нашу триденну зміну жодного разу сонце не сховалось за хмари, спека божевільна. Доводилось робити по кілька перерв в ході шурфування. Після роботи наші дівчатка пригощали нас смачнючим обідом з двох страв”, – посміхаючись, продовжує розповідати Павло. Зазначає, зокрема цього літа проводили рятувальні розкопки скіфського поселення (V-ІІІ ст. до н. е.). Зібрали археологічний матеріал: кераміку, кістки. Потім відмивали від бруду та приводили в нормальний вигляд, аби приготувати до виставки та зберігання.
“Я сама за спеціальністю історик, навчаюся в магістратурі. Тому така діяльність для мене дуже близька. Особисто брала участь у цій експедиції. Поїхати запропонували друзі – однодумці, і я звісно погодилась. Окрім цього, ми ще й доволі душевно провели час: вечірні посиденьки біля вогнища, пісні, розмови,смачна польова кухня”, – ділиться враженнями член Черкаського ВГО МНР Вікторія Ївженко.
Каже на зміну скоро приїдуть інші молодорухівці, аби продовжити участь у експедиції.

 

jYNV_5g0HMs k1hG-YKl8YA opYoJC5pE2o s5-TlA3mBPQ TBvdvz27PGE

 

Немає коментарів

Написати коментар