Молодий Народний Рух запрошує усіх патріотів України на Бандерштат

Молодий Народний Рух запрошує усіх патріотів України на Бандерштат

Фестиваль українського опору «Бандерштат», що незмінно проводиться на Волині починаючи з 2007-го року, як ніколи у році нинішньому набуває актуальності не лише, як мистецький майданчик, а як потужна об’єднавча платформа, яка збирає навколо себе активних українців з усіх куточків нашої держави.

Революційні події, що наприкінці листопаду 2013-го року розпочалися в Україні і мали на меті захист інтересів українців у їх прагненнях до інтеграції в Європу переросли в криваву боротьбу з корумпованим політичним режимом Януковича та його поплічників.

Українці, як ніколи за часи незалежності, продемонстрували свою єдність та засвідчили готовність до системних змін, як всередині держави, так і всередині себе.

Ті цінності, які декларувалися на Майданах країни під час подій останніх місяців, яскраво проілюструвалинаціональних дух революційних подій, згуртувавши навколо себе жителів, як Заходу України, так і її Сходу, як україномовних, так і російськомовних патріотів.

Історична жертва Небесної Сотні, Героїв новітньої української історії, в світлі російської агресії на Півдні та Сході України так чи інакше змушує всіх активних українців ставати частиною спільного фронту захисту нашої державності та її культури, у всіх сферах – від військової, політичної до релігійної та культурної.

Нині Україна потребує ПЕРЕЗАВАНТАЖЕННЯ: нам потрібна цільна національна ідея та конструктивний діалог між різними верствами суспільства, що не дозволить нам історично знівелювати всі ментальні здобутки революції.

Відтак «Бандерштат-2014» ставить перед собою мету зібрати на фестивалі не лише яскравих представників музичної сцени України, а й представників різних напрямків розбудови нашої державності – успішних громадських діячів, молодих політиків, митців, економістів, державних службовців, журналістів, бізнесменів, письменників, релігійних діячів та спортсменів з різних регіонів України та з поза меж держави.

«Бандерштат-2014» має стати потужним дискусійним майданчиком, на якому обговорюватимуться нагальні питання захисту, збереження і примноження всього, що ми називаємо УКРАЇНСЬКИМ.

Тільки в діалозі та конструктивних дискусіях ініціативна частина українського соціуму спроможна виробити механізми єдності, міжрегіональної взаємодії та уникнення в майбутньому гірких уроків історії.

«Бандерштат» як ніколи, опираючись в своїх програмових ідеях на принципи здорового, життєтворчого українського націоналізму, повинен стати не просто фестивальною імпрезою, що проводиться один раз на рік, а активно діючою онлайн-платформою для обміну думок у щорічному форматі.

Цьогорічний фестиваль ми присвячуємо загиблим героям Небесної Сотні, подвиг яких змінив обличчя молодого українця, змінив обличчя України.

Нагадаємо, що ВГО “Молодий Народний Рух” в цьому році знову став офіційним партнером фестивалю “Бандерштат”.

Немає коментарів

Написати коментар