Молодорухівець Роман Сліпокоєнко відкрив клуб любителів історії

Молодорухівець Роман Сліпокоєнко відкрив клуб любителів історії

  • За спеціальністю історик, Роман вже декілька років поспіль працює із школярами на добровольчих засадах. Спочатку це були бібліотечні квартирники, частина з яких проходила у селі Хацьки, Черкаського району. Їх мета полягала в актуалізації важливих суспільних проблем, присвячених революційним подіями. Також це були різноманітні вечори поезії та прози.
    gtfsppjlvmg
    “Клуб історії, який я організував називається “Астролябія”.
    Астролябія – це старовинний навігаційний прилад, котрий допомагав морякам орієнтуватися у морі та безпечно подорожувати. Так, як моя головна мета – зорієнтувати та зацікавити слухачів, тому я і обрав таку назву”,- розповідає Роман. Викладач каже, зіткувся із проблемою неефективної освіти, адже більшість учнів, закінчивши школу, не можуть здати ЗНО і нічого не розуміють в історії.
    uexsx-ihlh8
    “З певної точки зору – це новинка для Черкас. Як правило, всі подібні послуги комерційні. Мені ж допомагає обласний осередок Черкаського ресурсного центру. В групі від 5 до 10 слухачів. Планую залучити більше, але не щастить. Це пояснюється недостатньою рекламою і пасивністю молоді. Моя головна мета зорієнтувати та надати допомогу у підготовці до ЗНО. На лекціях я читаю найскладніші матеріали. Використовую проектор, карти та власні речові старожитності”, – продовжує Роман Сліпокоєнко. Планує вичитати ще 15 лекцій з історії.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Немає коментарів

Написати коментар