Молодіжні організації хочуть сприяти національній обороні

Молодіжні організації хочуть сприяти національній обороні

Молодіжні об’єднання, які входять до Асоціації націонал-патріотичних організацій, звертаються до Міністерства оборони з проханням продовжити термін конкурсу проектів громадських організацій.

Наводимо текст звернення.

Міністру оборони України

Полтораку Степану Тимофійовичу

Шановний Степане Тимофійовичу!

13 червня 2016 року на офіційному сайті Міністерства Оборони України була оприлюднена інформація про оголошення Конкурсу з визначення проектів, розроблених всеукраїнськими громадськими об’єднаннями та творчими спілками, для реалізації яких надається фінансова підтримка у 2016 році. За умовами цього конкурсу заявки на участь потрібно подати до 30 червня 2016 року, що є порушенням Постанови КМУ від 12 жовтня 2011 р. № 1049 “Про затвердження Порядку проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка”, де визначено, що строк приймання конкурсних пропозицій не повинен бути меншим ніж 30 днів з дня оголошення проведення конкурсу. У цей проміжок часу відбувався ряд державних свят (Трійця та День Конституції), і часу для якісної підготовки проектів залишилось замало.

Враховуючи ці обставини, просимо Вас подовжити термін подачі заявок на участь у Конкурсі до 15 липня 2016 року, аби цим шансом скористалось широке коло громадських національно-патріотичних організацій.

У вирішенні цього, на нашу думку, простого питання, ми звертались до голови конкурсної комісії, заступника Міністра оборони України з питань європейської інтеграції, Ігоря Долгова. Але нам без всяких підстав було відмовлено у цьому клопотанні.

Хочемо наголосити, що йдеться про організації, члени яких понад два роки добровольцями служать у Збройних Силах України та в якості волонтерів допомагають нашій державі у цій неоголошеній війні. Декотрі з наших товаришів, нажаль, склали голови на полі бою (у разі потреби можемо надати список).

Звертаємось до Вас від імені Асоціації національно-патріотичних організацій (далі – АНПО), що була створена 22 січня 2016 року для координації дій у сфері національно-патріотичного виховання дітей та молоді та популяризації в суспільстві українських національних цінностей, до складу якої входять такі громадські організації та молодіжні рухи, як Цивільний Корпус АЗОВ, ПЛАСТ-НСОУ, СУМ в Україні, МНК, Товариство БКБЗ СПАС, Молодий Народний Рух, Національний Альянс, Батьківщина Молода, Громадський Сектор Євромайдану та Всеукраїнське об’єднання військово-патріотичних організацій, тощо.

Сподіваємось на розуміння та позитивне рішення.

Координатор АНПО

Керівник МГО “Пласт-НСОУ”                                               Станіслав Андрійчук

Довідка: серед засновників Асоціації такі громадські організації та молодіжні інститути як “Цивільний корпус “АЗОВ”, “Пласт – Національна Cкаутська Організація України”, “Спілка Української Молоді в Україні”, “Молодіжний Націоналістичний Конгрес”, братство козацького бойового Звичаю “Спас”, “Молодий Народний Рух”, “Національний Альянс”, “Батьківщина Молода”, “Громадський сектор Євромайдану”, “Всеукраїнське об’єднання військово-патріотичних клубів”.

Немає коментарів

Написати коментар