У Калуші завершилась «Дебатна школа – 2015»

У Калуші завершилась «Дебатна школа – 2015»

27 грудня відбулось фінальне заняття в рамках молодіжного освітнього проекту «Дебатна школа -2015». Організатором школи була Калуська міська організація «Молодий Народний Рух». Участь у цьому заході взяли учні навчальних закладів міста – юні дебатери та активні учасники проекту.
Розпочалось заняття із підбиття підсумків. Молодь змогла поділитися своїми враженнями про дебатну школу та розказала, що корисного винесла для себе. Далі відбулася остання (в межах цього проекту) для дебатерів гра.

2 (2)
У півфіналі було зіграно два руми на теми: «Шкільні та студентські канікули надто короткі» та «Соціальні мережі кращі за реальність». У ході гри учасники показали високий рівень підготовки, яскраво та аргументовано висловлювали свої думки, цікаво та неординарно висвітлювали запропоновані теми.
У фінал пройшло 4 команди, які дебатували на тему «Свобода слова руйнує суспільство». Останні дебати вийшли дуже напруженими та емоційними, адже усі учасники блискавично показували своє вміння дискутувати та не поступались один одному. В результаті було визначено переможців фінальної гри. Ними стали: Валентина Курник та Софія Каблак – І місце; Соломія Сліпачик та Христина Бідонько – ІІ місце; Захар Побережний та Богдан Климентій, Тетяна Андреїв та Наталя Клим – ІІІ місце. Вони були нагороджені грамотами. Усі учасники проекту отримали сертифікат, який засвідчує те, що вони пройшли курс навчальних тренінгів.

1 (1)
Загалом юні калушани були дуже задоволені проведенням «Дебатної школи-2015». «Це була чудова змога спробувати себе у веденні диспутів і наштовхнуло мене на думку далі продовжувати розвиватись у цій сфері», – наголосила юна дебатерка Вікторія Малиняк.
Слід зазначити, що самими учасниками проекту на фінальному занятті була висловлена ідея про створення у нашому місті дебатного осередку з метою поширення та популяризації серед молоді міста цієї інтелектуальної гри. Цим вони і планують зайнятися найближчим часом.
Координатор проекту Роман Пілецький заявив: «Такі навчальні тренінги сприяють всебічному розвиткові юної особи та навчають відстоювати свою точку зору. Ми раді, що нашому дружньому колективу вдалось провести такий успішний проект, який в майбутньому допоможе створити у нашому місті дебатний осередок».

4 (2)
Нагадаємо, що розпочалась «Дебата школа – 2015» 15 листопада та тривала протягом двох місяців. За цей час юні калушани мали змогу ознайомитись із такою інтелектуальною грою як дебати, навчитись правильно дискутувати та підбирати аргументи на підтвердження власної думки. Також учасники школи відвідали культурну столицю України – місто Львів, де змогли весело та з користю провести час. Допомогли в організації проекту «Дебатна школа – 2015» представники Івано-Франківського осередку Федерації дебатів України. Тренери Надія Гриновецька та Василь Чорнописький провели із учасниками школи декілька лекцій, де у цікавій формі пояснили саму суть гри у дебати.
Організатори висловлюють щиру подяку за підтримку та сприяння в організації проекту міському голові Калуша Ігорю Матвійчуку.

Немає коментарів

Написати коментар