В Черкасах студенти привідкрили фінансові таємниці своїх університетів

В Черкасах студенти привідкрили фінансові таємниці своїх університетів

13-14 лютого в Черкасах відбувся тренінг “Як слідкувати за коштами свого університету?”, організований Черкаським осередком ВГО “Молодий Народний Рух”.
Протягом двох днів студенти з Черкас та Полтави навчилися розуміти як формується державний та місцевий бюджет та кошторис університету. Молодь дізналася, які фінансові документи університету мають бути опубліковані на сайті ВНЗ, а які можна отримати через доступ до публічної інформації.

ch2yrJFM
“На жаль, не всі черкаські університети дотримуються Закону України “Про вищу освіту” і оприлюднили на своїх сайтах повну фінансову документацію. Наприклад нам так і не вдалося знайти кошторис ЧНУ ім. Б. Хмельницкого. А Черкаський інститут пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля не публікує ні фінансового звіту, ні штатного розпису, ні інших документів, передбачених Законом”, – говорить голова ВГО “Молодий Народний Рух” Андрій Рибалко.

сав5JR74qU
“Ми очікуємо, що знання набуті студентами під час тренінгу дозволять ефективно впливати на процес підготовки, ухвалення та контролю за прийнятими рішеннями у бюджетній сфері ВНЗ”, – вважає голова Черкаського осередку Молодого Народного Руху Павло Прибіш.

ср1vI
Після навчання студенти проведуть дослідження фінансової прозорості ВНЗ Черкас та Полтави та за допомогою фахівців підготують аналітичний звіт. Очікується, що рейтинг найбільш відкритих університетів буде оприлюднено наприкінці березня.

Немає коментарів

Написати коментар