Як написати проект та виграти грант розповідає Віктор Бобиренко

Як написати проект та виграти грант розповідає Віктор Бобиренко

На Полтавщині відбувся дводенний тренінг для студентів з усієї України. На ньому досвідчений лобіст, експерт з гуманітарних питань Віктор Бобиренко розповів зацікавленим студентам, як правильно писати проекти та вигравати гранти на їх фінансування.
dscn2530На початку коучер пояснив своїм слухачам, що можна подавати заявки до Міністерства молоді та спорту України, на конкурс обласних, або міських проектів та на грант президента України. Також проекти можуть бути українсько – польські та міжнародні – українські. І звісно ж існують незмінні пріоритети, на які потрібно звернути особливу увагу під час написання своєї роботи:
– національно – патріотичне виховання;
– формування традицій здорового способу життя;
– розвиток лідерських якостей;
– якісне дозвілля молоді;
– професійна орієнтація.
Саме за такими критеріями варто обирати тему свого майбутнього проекту.
3himkj2ou8q
Як зазначив Віктор Бобиренко, в роботі повинно бути якомога більше цифрових доводів, аніж словесних. Варто доповнювати матеріал схемами та діаграмами, щоб візульно полегшити суддям сприйняття будь – яких фінансових розрахунків.
“Напрочуд важливо все описувати в цифрах. Окрім того, є така річ як матриця проекту. Якщо коротко, то спочатку ми пишемо титульну сторінку, потім описуємо проблему, цільову групу, мету, завдання, хід реалізації, очікуваний результат, ризики, мультиплікацію, бюджет та додатки”, – пояснює Віктор Бобиренко.
cqnfjtdyxzo
Каже, лише спочатку проекти пишуться важко, адже людина не розуміє, чого варто уникнути, і випускає з уваги безліч важливих деталей. Проте, як показує практика досвідченого експерта, серед значної кількості конкурентів грант вигравали навіть учениці старших класів, які обійшли грамотних та практикованих професіоналів.
l2el3agdsmu
Як зазначив голова лубенського МНР Максим Паляниця, у місті Лубни програма підтримки ініціатив недержавних громадських об’єднань помітно відсутня. Але завдяки дводенному тренінгу юні активісти навчились готувати такі заявки, здобули нові знання та переповнились енергією для подальшої роботи.
dscn2531

Немає коментарів

Написати коментар